Team kinesitherapeuten Zandhoven

Wij vormen een dynamisch team met een mooie combinatie van enthousiasme en ervaring. Op regelmatige basis volgen wij bijscholingen om de nieuwste behandelmethoden te kunnen toepassen. Ons team staat klaar om u steeds de beste zorg te kunnen geven.

Verder begeleiden wij enkele sportteams. U kan ook bij ons team terecht voor kinesitherapie bij kinderen en allerlei andere specialisaties.

Jo Michielsen

Jo Michielsen

Nadat ik in 1997 als Master in de kinesitherapie aan KU Leuven afstudeerde, specialiseerde ik me verder bij in de Manuele Therapie. Vervolgens deed ik werkervaring op in Wuppertal, Duitsland. Daar werkte ik in teamverband in een centrum voor ambulante revalidatie. In 1999 startte ik in de praktijk in Zandhoven, aanvankelijk nog in samenwerking met Maddy De Herdt.

Naast enkele andere bijscholingen, heb ik me vooral toegelegd op MDT (McKenzie Therapie). Hiermee tracht ik mensen op een duurzame manier te helpen met hun mechanisch probleem. Omdat ik zelf graag sport, is het altijd een prettige uitdaging anderen hierin te begeleiden.

Give a man a fish and you feed him for a day; teach a man to fish and you feed him for a lifetime

Anne Isabella Ritchie
Anne-Sophie Van Regemortel

Anne-Sophie Van Regemortel

In Leuven heb ik de kinesitherapie opleiding afgewerkt met als specialisatie in het laatste jaar in ‘locomotorische revalidatie’. Dit wil zeggen, alles wat het bewegingsstelsel betreft, dus in nog andere woorden manuele technieken, sportrevalidatie, oefentherapie,... voor aandoeningen van wervelkolom en extremiteiten. Na de studies in Leuven ben ik, naast het werken in de praktijk, MDT Mc Kenzie therapie gaan bijstuderen en ben daarin nu geaccrediteerd therapeut net als Jo.

Hiernaast ligt mijn grote passie in de sport en alles wat dit omvat. Het begeleiden van sporters in training en preventie, maar ook bij blessures, na ingrepen e.d. help ik een sporter graag om in topvorm en de best mogelijke condities zijn sport te hervatten. In deze lijn heb ik dan ook de opleiding Personal Trainer gevolgd aan de NASM (National Association of Sports Medicin).

Hockey is mijn grootste passie. Ik heb jaren op topniveau gespeeld en speel nu nog in de Belgische eredivisie. Daarnaast doe ik veel coaching en training, jeugdopleiding en opleiding van trainers. Al de ervaring die ik opdoe bij het coachen en werken met mensen neem ik ook mee naar de kiné-praktijk. Mensen op een optimale manier laten samen werken is bij teamsport zeer belangrijk, en daarnaast is het beste uit elk individu halen zeker ook dagelijkse kost. Dat aspect is wat mij zowel in het coach- als kiné-vak zo boeit.

Tine Scheldeman

Tine Scheldeman

In 1987 behaalde ik het diploma Master in de Motorische Revalidatie en Kinesitherapie aan de K.U.Leuven. Vervolgens heb ik deze basisopleiding verder uitgebreid met de opleidingen Manuele Therapie, Acupunctuur, Tuina (Chinese equivalent van kinesitherapie), Chinese Fytotherapie en Qi Gong (Chinese Gezondheidsoefeningen). In juni 2015 behaalde ik het diploma Fasciatherapie.

Sinds 2002 ben ik werkzaam in deze praktijk waar ik me verder specialiseerde in de Relaxatie Kinesitherapie en de Perinatale Begeleiding.

Lies Hufkens

Lies Hufkens

In juli 2017 ben ik afgestudeerd aan de KU Leuven als kinesitherapeute in de musculoskeletale revalidatie. Dit omvat aandoeningen van het bewegingstelsel ter hoogte van de ledematen en wervelkolom.

Sinds mijn 5 jaar ben ik intensief bezig met volleybal. Hierdoor kom ik vaak in aanraking met (of ondervind zelf) letsels door overbelasting of door een of ander foutief contact. Vandaar dat de afstudeerrichting sportkinesitherapie een voor de hand liggende keuze was.

In 2017-2018 heb ik het postgraduaat Manuele Therapie behaald aan UGent.

Afspraken worden telefonisch gemaakt

03/484.60.89