Team kinesitherapeuten Zandhoven

Wij vormen een dynamisch team met een mooie combinatie van enthousiasme en ervaring. Op regelmatige basis volgen wij bijscholingen om de nieuwste behandelmethoden te kunnen toepassen. Ons team staat klaar om u steeds de beste zorg te kunnen geven. Verder begeleiden wij enkele sportteams.

Jo Michielsen

Jo Michielsen

Nadat ik in 1997 als Master in de kinesitherapie aan KU Leuven afstudeerde, specialiseerde ik me verder bij in de Manuele Therapie. Vervolgens deed ik werkervaring op in Wuppertal, Duitsland. Daar werkte ik in teamverband in een centrum voor ambulante revalidatie. In 1999 startte ik in de praktijk in Zandhoven, aanvankelijk nog in samenwerking met Maddy De Herdt.

Naast enkele andere bijscholingen, heb ik me vooral toegelegd op MDT (McKenzie Therapie). Hiermee tracht ik mensen op een duurzame manier te helpen met hun mechanisch probleem. Omdat ik zelf graag sport, is het altijd een prettige uitdaging anderen hierin te begeleiden.

Give a man a fish and you feed him for a day; teach a man to fish and you feed him for a lifetime

Anne Isabella Ritchie
Anne-Sophie Van Regemortel

Anne-Sophie Van Regemortel

In Leuven heb ik de kinesitherapie opleiding afgewerkt met als specialisatie in het laatste jaar in ‘locomotorische revalidatie’. Dit wil zeggen, alles wat het bewegingsstelsel betreft. Vele diverse bijscholingen in de kinesitherapie, waaronder MDT Mc Kenzie therapie, inspirerend coachen en natural movement volgden. Het breidde mijn visie uit naar de mens als bewegend geheel, in lichaam en geest.

Mijn grote passie ligt al van kinds af in de sport. Het breidt zich nu uit naar het nog vele grotere spectrum van het natuurlijk menselijk bewegen en de mens in z’n hele zijn. terugwinnen van authentieke beweging zie ik als startpunt om sterk te worden en gracieus ouder te worden. Daar gaat mee gepaard dat we kwetsuren en dysfuncties van het lichaam kunnen helen met het terug wakker maken van ons natuurlijk bewegen.

Mijn jarenlange ervaring in teamsport en topniveau neem ik mee om dit grondig functioneren van het lichaam te begrijpen alsook het functioneren van de mens in zijn omgeving. Hoe dit te optimaliseren voor eenieder in zijn hele unieke zijn. Ik verwelkom iedereen die graag letterlijk en figuurlijk in beweging wil komen.

Nathalie Rijks

Nathalie Rijks

Ik studeerde in 2021 af in de Master Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie in de musculoskeletale aandoeningen aan de Katholieke Universiteit Leuven. Gefascineerd door het menselijk lichaam begon ik meteen aansluitend met het Postgraduaat Manuele Therapie aan de Universiteit Antwerpen (2022). Ik heb mijn expertise verder uitgebreid met de specialisatie Dry Needling (2022). Deze aanvullende opleidingen stellen mij in staat om een breed scala aan technieken en benaderingen toe te passen om jouw specifieke behoeften te kunnen behandelen.

Als jonge, gepassioneerde kinesiste sta ik voor je klaar om samen met jou een actieve revalidatie op te starten! Om de geschikte behandeling te kunnen aanbieden, is het opbouwen van een persoonlijke relatie enorm belangrijk voor mij. Mijn spontane karakter en vlotte babbel helpen mij hier enorm bij!

Afspraken worden telefonisch gemaakt

03/484.60.89